‘Shirome’ (2010) | Žuti titl

‘Shirome’ (2010)

 Za slavu spremne‘Grave Encounters’ s japanskim školarkama.

Lažni dokumentarci i found footage horori opet opsjedaju Japan, zajedno s duhom koji ulazi u tijela i tjera na povraćanje, a potencijalno i suicid – i sve to s potpisom redatelja Kojija Shiraishija, koji je tijekom karijere već snimio nekoliko found footage J-hororaca, a bogami i ozloglašeni ‘Grotesque‘. A sad snima horor za klince.

‘Shiromi’ tako prati sudbinu tipičnog japanskog Idol benda, J-pop girl grupe sastavljene od 15-godišnjakinja koje sudjeluju u snimanju televizijskog programa s duhovima, a iako se sve u početku čini kao senzacionalističko fejkanje, stvari postaju opasne kako odmiče minutaža. Klasika, dakle.

Rezultat je dobar, na trenutke blesav, na trenutke istinski kripi, a iako cure sjajno glume, od njihovog kreštanja, skvičanja i cmizdrenja s vremenom počne boljeti glava. Srećom, osamdeset minuta je taman da spriječi veliku migrenu i pruži finu zabavu.

Te lijepe plave, ovaj, bijele oči

Paranormalno!

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj