‘Les Revenants’ aka ‘The Returned’ (2012) | Žuti titl

‘Les Revenants’ aka ‘The Returned’ (2012)

'Les Revenants' aka 'The Returned' (2012)

‘Les Revenants’ aka ‘The Returned’ (2012)

Stephen King meets ‘Twin Peaks’ meets ‘Zona sumraka’ meets masterpis!

Istina je da Amerika predvodi revoluciju pretvaranja televizije u novi Hollywood, ali Europa i dalje ima najbolje konje u utrci – nakon britanskog ‘Black Mirror’ eto i Francuske s ‘The Returned’, još jednim koktelom horora, drame, trilera i dobre stare misterije, samo u jednom dugom komadu, seriji od osam nastavaka i s jednom jedinom moćnom pričom koja će uskoro i u drugu sezonu, a (očekivano) snima se i remake na engleskom jeziku, za one koji su previše retardirani da bi pratili titl.

A priča je briljantna varijacija popularnog zombi-koncepta – jedne lijepe noći u jednom lijepom, malom, ali prilično aktivnom gradiću u Francuskoj mrtvaci se vraćaju kući nakon nekoliko godina odsustva i boravka u svijetu pokojnih, ponašajući se kao da se ništa nije dogodilo. Rodbina i prijatelji, s druge strane, padaju u predinfarktno stanje, a ne pomaže ni to što je jedan od ustalih mrtvaca serijski ubojica koji nastavlja tamo gdje je stao prije sedam godina: kasapeći žene u pothodniku, s tendencijom žvakanja njihovih unutarnjih organa.

‘The Returned’ je stvarno odličan paket – obiteljska drama susreće teen probleme, čudna događanja na lokalnoj brani, suicidalne koze, tajanstvenu ranu na leđima, galeriju zanimljivih likova, kanibale, kultove… Odlično napisano i režirano, a sve to jednako odlično ozvučio je Mogwai. Svaka čast!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj