‘Terror Express!’ (1979) | Žuti titl

‘Terror Express!’ (1979)

Akcijski film

Akcijski film

Vlak bez snijega.

Bizaran je i krajnje neobičan, ali i iznimno primamljiv i tako prokleto europski taj mikro-žanr eksploatacijskih filmova u kojima vlakovi koji putuju Italijom i okolicom postaju poprištem pravog horora za sve zgodne putnice. Trend koji je vladao jednim dijelom eurosploatacije sedamdesetih i doživljavao remek-djela u formi klasika kakav je ‘Late Night Trains’, a čak je i inspirirao ‘Hostel II’.

‘Terror Express!’ jedan je od takvih filmova, iako se više oslanja o seksploataciju, nego o horor – priča je to o lijepoj prostitutki Juliji (jednako lijepa Silvia Dionisio), koja zaglavi u spavačem vagonu vlaka u kojem tri psihopatska nasilnika ukradu policajčev pištolj i krenu u pohod zlostavljanja i silovanja svega što im se nađe na putu. Uključuje ne samo grupnjake, već i bizarno kockanje za djevičanstvo mlade djevojke, u kojem sudjeluje i njezin otac.

Prava poslastica za lovce na izgubljena eksploatacijska blaga, fenomenalna tekstura VHS-ripa, klasično blesavi dubbing, očajna gluma i zabava za mlade i stare putnike HŽ-a.

Prije bolno iritantni, nego opasni

Prije bolno iritantni, nego opasni
Stiže kondukter

Stiže kondukter

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj