‘Tokyo Gore Police’ (2008) | Žuti titl

‘Tokyo Gore Police’ (2008)

 

Odlazi cirkus...

Odlazi cirkus…

Čista poezija.

Kad vas netko pita što je to ero guro nansensu u 21. stoljeću, pustite mu ovaj enciklopedijski primjerak seksa, nasilja i humora iz radionice majstora iza efekata za ‘The Machine Girl’, a koji su ovog puta nadmašili same sebe.

‘Tokyo Gore Police’ je urnebesna društvena satira, koncipirana kao kompilacija spotovskih ero guro vinjeta, povezanih pričom o distopijskom Japanu u kojem je policija privatizirana, izgleda kao odred samuraja, a zakone provodi sadistički se iživljavajući nad kriminalcima. Na meti su im i tzv. inženjeri, mutanti koji ozljede pretvaraju u oružje, a u centru pažnje je policajka Ryuka (glumi ju Eihi Shiina iz ‘Audicije’), naoružana katanom i jako vješta u njezinom rabljenju.

Zalij, da se ne osuši

Zalij, da se ne osuši
Seksi?

Seksi?

Gorefest je uistinu fascinantan, s fantastičnim pretjerivanjem pri korištenju prskalica za travnjak, no još luđe od samog non-stop komadanja su ideje koje uspijevaju nadmašiti većinu stvari koje ste ikada vidjeli: motorna pila koja iskače iz ruke i reže glave; žena bez ruku i nogu koja sa sado-mazo maskom na glavi poput psa na lancu hoda četveronoške na batrljcima, služeći kao seks-igračka šefu policije; klub u kojem nastupaju žena s penisom umjesto nosa i okom u ustima, žena–puž s puževim kućicama umjesto bradavica i očima u epruvetama zabijenima u glavu te žena-stolac bez glave, koja piša u usta oduševljene publike; penis-top; štrcanje kiseline iz bradavica; divovski railgun koji ispaljuje rafal odrezanih šaka i letenje na mlazovima vlastite krvi.

I to nije sve! Tu su satiričke reklame koje prodaju rezače za tinejdžersko samoranjavanje i pozivaju na zaustavljanje harakirija na radnom mjestu, kao i patuljak Mame Yamada, Tak Sakaguchi (‘Versus’) te Sion Sono u gostima ispred kamere. I odličan soundtrack. Ovo je ultimativni, dvosatni ero guro spektakl, kronenbergovski body-horor na tipični japanski nansensu način, ili drugim riječima – savršena obiteljska projekcija za Božić i Novu godinu.

 

Prosječan dan za komunalac

Prosječan dan za komunalac
Ajfelov toranj

Ajfelov toranj

Image

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj