‘Repo Man’ (1984) | Žuti titl

‘Repo Man’ (1984)

Zzzap
Zzzap

Balavi Emilio Estevez u jednom od klasika našeg djetinjstva.

Koji nismo kužili kada smo bili klinci, ali sada nam je praktički sve jasno. Sredinom osamdesetih baš i nije bilo previše filmova u kojima su punkeri bili pozitivci, a kamoli glavni heroji. Atiheroji, doduše, no… Otto je nabrijani klinac (Estevez) s naušnicom u uhu, koji uživa u pivu i debilnim oponašanjima slemanja.

Njegovi roditelji, hipiji hipnotizirani imbecilnim TV propovjedima, ostali su bez novca nakon što su ušteđevinu darovali svetoj svrsi – dijeljenju biblija Salvadoru. Nakon što Oto ostaje bez šugavog posla u supermarketu, na sebe stavlja sako i upada u prljavi biznis s automobilima, kao i aferu sa švercanjem svemiraca u prtljažniku.

'Repo Man' je suluda ejtiz satira, koju pametno nazivaju punk basnom, u kojoj mašta uistinu nema granica – akcija susreće apsurdnu komediju na klasični način američke produkcije sredine osamdesetih, uz pokoju kap pesimistične urbane drame, misterije, zavjere, punkere i svemirce. Kao Dosjei-X stavljeni u 'Death Wish' okružje. S klasičnom igrarijama Alexa Coxa.

Odličan soundtrack (Circle Jerks, Black Flag, Suicidal Tendencies…), odličan film.

Filozofija sa smetlišta
Filozofija sa smetlišta
Kul efekti
Kul efekti

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj