‘Zombieland’ (2009) | Žuti titl

‘Zombieland’ (2009)

Dobrodošli u Zombieland
Dobrodošli u Zombieland

Fun, fun, fun!

Konačno, barem jedan film koji ispuni sva očekivanja, u ovoj inflaciji loših horora i posljednjih nekoliko godina pretjerano mediokritetskog prežvakavanja zombi-koncepta – 'Zombieland' je fenomenalna moderna road-movie-horor-komedija u kojoj sve funkcionira po peesu, od smijeha do horora, tj. od dobrih šala do krvi.

Priča je standardna – Ameriku su izjeli živi mrtvaci, brzi i agresivni kanibali, šireći virus sve dok nije ostalo svega nekoliko preživjelih, koji tumaraju postapokaliptičnim ulicama u potrazi za oazom mira; sve to s malo 'Zombie Survival Guidea' i klasične komponente 'post-teen filma'. Recimo to ovako – 'Shaun Of The Dead' bio je tipično britanski, baš kako je 'Zombieland' tipično američki, što se nekima možda i neće previše svidjeti, ali hej, svako kulturno djelo održava kulturu jedne zemlje, a ovaj ima sve temeljne odlike američke pop produkcije, prije svega neprilagođenog mladolikog geeka i neprilagođenog mačo redneka u klasičnom suprotnosti-se-privlače buddy-buddy konceptu, podebljanom jednako klasičnom ljubavnom komponentom u formi lijepe djevojke rezervirane za našeg dežurnog geeka, djevojke kakvu u normalnim okolnostima on nikada ne bi zbario. Pa onda kažu da invazija zombija nema svojih lijepih strana?

No bitno je samo to kako se sve to 'već viđeno' ovog puta servira za gledanje, a 'Zombieland' je jednostavno dobro režiran, superzabavan i uz sve to, traje svega osamdesetak minuta, baš kako treba.

Heroji
Heroji
Bill Murray kao zombi-Bill Murray
Bill Murray kao zombi-Bill Murray

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj