‘Vengeance’ (2009) | Žuti titl

‘Vengeance’ (2009)

Ugodna smrt
Ugodna smrt

Johnnie To i dalje proživljava renesansu svoje karijere.

Johnnie To, Anthony Wong, Simon Yam i Suet Lam posljednjih pet-šest godina bili su formulom za dobar film pa nema nikakvog razloga da se tako i ne nastavi – razlog nije čak ni koprodukcija s Francuzima, koja jest uzela žrtve u obliku traljave glume kada su scene na stranom jeziku glumaca u pitanju, ali ovo je unatoč svemu čistokrvni hongkonški film gospodina Toa, dakle vizualno impresivna, noir mješavina akcije, trilera, trijadskog krimića i drame, ali ovog puta u modu osvete! Hell, yeah!

Zamišljen kao moderna posveta Melvilleovom 'Le samourai', 'Vengeance' je priča Costellu
(impresivno izgledajući, ali ne i impresivan glumac Johnny Hallyday), ocu žene kojoj  je kineska mafija pobila obitelj. Pa unajmljuje kineske mafijaše da pobiju kineske mafijaše, iako ima problema s pamćenjem. Navodno je glavnu ulogu trebao imati Alain Delon, glavni junak originala, ali je odbio jer nije bio zadovoljan scenarijem.

No čak i ako scenarij ima svojih problema, prepoznatljivi stil i režija su i dalje ovdje, kao i nevjerojatna atmosfera te snaga svake pojedine scene, od pucačina do opće teatralnosti koja još uvijek više impresionira nego što iritira. Nije najbolji To ikad, ali je dobar.

Lijepog li filma!
Lijepog li filma!
Opći kaos
Opći kaos

Image

 {youtube}bTjITgMfD4w{/youtube}

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: