‘Against The Dark’ (2009) | Žuti titl

‘Against The Dark’ (2009)

Vodite me zubaru!
Vodite me zubaru!

Steven Seagal i njegova katana protiv bijesnih vampiroidnih kanibala!

Moram priznati da sam u zadnje vrijeme nešto zanemario kurentni STV opus Stevena Seagala – nekoliko zadnjih naslova sam nabavio, ali nikako da ih pogledam. No kad sam čuo da je snimio film u kojem se bori protiv vampira – e to bogami nisam mogao propustiti!

Ali dvije bitne stvari nisam znao: prvo, ovo uopće nije film o vampirima ('svi misle da su vampiri, ali nisu – oni su mutanti', lijepo objašnjava jedan od likova), a kao drugo, Steven Seagal ne samo da nema najglavniju glavnu ulogu, već se u prvih pol sata se pojavljuje sve skupa minutu, kad katanom nareže beštiju! Ali OK, u finalu to nadopuni s još rezanja…

'Against The Dark' je u neku ruku '28 Days Of Night Later', tj. monstrumi su mješavina kvazi-zombija iz '28 Days Later' (po ponašanju) i vampira iz '30 Days Of Night' (po izgledu), a priča je klasična: virus je pomeo populaciju, pretvorio većinu ljudi u bijesne kanibale (bježe od sunca i hrane se primarno krvlju, ali iz nekog razloga kopaju po utrobama), a nekolicinu zdravih u mete zaraženih. Ta nekolicina zatekne se u bolnici prepunoj monstera, no tu su hrabri Lovci, civili-osvetnici koji provode noći tamaneći mutante.

Pristojan gore, puno akcije, solidan stil – 'Against The Dark' je daleko bolji, zanimljiviji i krvaviji od većine STV produkcije sličnog tipa, ali loš casting i traljava gluma ne samo da se podrazumijevaju, već doprinose tome da ovo bude jednom nogom u eksploataciji, a drugom u klasičnom žanrovskom filmu. U svakom slučaju, bolje nego što sam očekivao, iako ne baš jako dobro.

Čovjek od čelika i čelik s čovjekom
Čovjek od čelika i čelik s čovjekom
Eto što se dogodi kad zaspeš u solariju
Eto što se dogodi kad zaspeš u solariju

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj