‘Death Tube’ (2010) | Žuti titl

‘Death Tube’ (2010)

Japanski JigsawJapanski ‘Saw’.

Sa žutim plišanim medvjedom u ulozi Jigsawa i skupini potencijalnih žrtava zatočenih u kući s nekoliko soba, a čija je sudbina prenošena uživo na Internetu, na siteu koji izgleda baš kao YouTube, samo se zove DeathTube. Eh…. Da, zvuči kao milijun i jedan već viđeni koncept krvavih igara bez granica, ali ovaj dolazi iz Japana (iz radionice producenata ozloglašenog ‘Grotesque‘) pa sve to podrazumijeva… hm, malo više bizarluka, ma koliko gore zakazao.

U osnovi, ovo je satira usmjerena na današnju bezosjećajnost cyber generacije, s natjecanjima koja kao da su stigla s proslava dječjih rođendana. Onaj tko ne ispuni zadatak, završava ili s odrezanom glavom, ili s lubanjom izbušenom bušilicom, ili s mozgom prosutim golemom kuglom.

‘Battle Royale’ i dalje ostaje šampionom žanra ‘ubojitih igara’, no ‘Death Tube’ je svejedno zabavan, dobar, iako definitivno predug (dva sata!) doprinos žanru, više psihološka drama i triler, nego horor. Što je u neku ruku i dobra stvar.

Štrc!

Prokleti Internet je kriv za sve!

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj