‘Born Blood’ (2002) | Žuti titl

‘Born Blood’ (2002)

Image
Tajlandski Memphis

Bilo je to najljepše ljeto mog života…

'Oh Carol' na radiju i obitelji okupljene oko njega, mladići s podfrkanim jeansom i briljantinom u kosi, djevojka s loknama koja sjetno gleda u kišu, kožnjaci, Elvis… Sve je na svom mjestu da ova američka suburbija, jedan dražesni utopistički Pleasentville, dobije još jednu svoju celuloidnu posvetu. Ali, hah! – ovo nije dražesna utopistička američka suburbija! Ovo je Tajland, Bangkok iz 1960. godine; Wang Burapa, kulerska četvrt prepuna 'žigola', svojevrsnih šminkerskih bitnika. Jedan od njih je i naš glavni junak, koji nam donosi storiju o svojoj prvoj (zabranjenoj) ljubavi i sukobu sa suparničkim klanom upicanjenih tinejdžera koju je ona donijela.

Ovdje frajeri svoje razmirice sređuju dvobojem sjekirama i noževima ili razbijanjem boca o glavu, kao i muay thai šorama – film je stoga nakrcan pristojno koreografiranim te više nego pristojno brutalnim fajtovima.

Tu su i transvestitske navijačice na boks meču, bizaran zakon po kojem policija ima pravo uhititi svakog u čije nogavice nije u stanju ugurati bocu (testiranja i uhićenja obavlja nasumičnim zaustavljanjem tinejdžera na cesti, koji ponosno nose svoje moderne mrkva krojeve!), neke prilično neshvatljive scene, poput one kada uplakana djevojka cmizdri, demolira sobu i mahnito pleše na 'La Bambu' u isto vrijeme te brdo humora koji je na predškolskoj, a ne tinejdžerskoj razini. Čudan, čudan feelgood teen film, kakav je mogao biti snimljen samo u Tajlandu. (I da, soundtrack je bomba).

Image
Sentiš
Image
Zaljubljeni

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj