‘CJ7’ (2008) | Žuti titl

‘CJ7’ (2008)

Opaki dvojac
Opaki dvojac

Stephen Chow se vratio!

Ali s čime? S PG filmom za djecu! Dobrodošli CGI svemirci i dirljive, koliko i pomaknute priče o odrastanju sa svemirskim robo-psom! 'E.T.' kao inspiracija? Chow od prvog dana snimanja to ne skriva.

I je li se to pokazalo dobrom stvari? Da sam desetogodišnji Kinez, to bi bila najbolja stvar ikada (što je pokazao i nevjerojatni uspjeh filma na azijskim kino blagajnama), a ovako… Pa, svejedno je jako dobra. Priča se vrti oko siromašnog oca i njegovog jednako siromašnog sina (kojeg briljantno glumi djevojka!), u čije živote dolazi slatki mali ejlien, kao stvoren za police Turbo Limača.

'Cj7' tako miješa kawaii sladunjavost, socijalni komentar rastuće pseudokapitalističke Kine i sasvim dovoljno neobuzdanog, katkad pristojno neukusnog i začuđujuće sadističkog humora (davljenje u zahodskoj školjci, rafalna paljba govnima, jedenje šmrklja, odrasli debeli muškarac u ulozi djevojke…) da nam ne bude dosadno. Odlični dječji glumci, stari, ali i dalje dobri Chow (sveden praktički na sporednu ulogu) i jedan zabavni moderni obiteljski film – nažalost ništa puno više od toga, ali sasvim dovoljno da preporodi TV program nedjeljom popodne svojim anti-Disney stavom.

Dječji film? Jedan od najboljih koji sam gledao kao odrasla osoba.

Gle, spljoštio se!
Gle, spljoštio se!
Dobar dan, draga djeco
Dobar dan, draga djeco

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj