‘The Intruder’ (1997) | Žuti titl

‘The Intruder’ (1997)

ImageOpaki, okrutni, stilski ispolirani HK Cat-III sa ženom ubojicom!


Jedan od najboljih ikad. Ono što je u startu nevjerojatno jest to da je ovaj film režirao Kan-Cheung Tsang, čovjek koji je napisao scenarije za neke od najboljih, najsmješnijih i najuspješnijih filmova Stephena Chowa, klasike moderne komedije ‘The King Of Comedy’, ‘The God Of Cookery’ i ‘Shaolin Soccer’! Ovo je njegov jedini redateljski poduhvat i odmah krv do koljena.


Zapravo, ‘The Intruder’ je beskompromisni, crni, sadistički home invasion triler, koji za razliku od većine sličnih Cat-III uspješnica NIJE samo goreom nakrcana eksploatacija (iako gorea ne manjka, ma koliko većina bila off screen), već inteligentna igra sa živcima, priča o traženoj ženi koja je spremna na sve kako bi zaštitila sebe, ali prije svega svog supruga kriminalca, kojem su policijski psi pojeli obje ruke. Stoga ubija djevojku kako bi preuzela njezin identitet i automobilom gazi noge muškarca kojem se predstavila kao prostitutka, ne bi li ga zatočila u njegovoj kući i iskoristila za… Pa, nećemo sad sve spojlati, ali recimo da je ova vožnja fascinantan komad HK ludila devedesetih, u kojem se ne štede žene, starice ni djeca. Obavezna lektira.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj