‘Before Dawn’ (2012) | Žuti titl

‘Before Dawn’ (2012)

Zombi u napadu, a što drugo?

Zombi u napadu, a što drugo?

Podsjetite me da konačno prestanem slušati britansku filmsku kritiku.

Oduvijek su poznati po tome da će razvikati svako domaće govno kao masterpis, ali nikako da prestanem biti znatiželjan – tako sam negdje čitao da je ‘Before Dawn’ ni manje ni više nego briljantan spoj drame i zombi-horora, saga o bračnom paru koji odlazi na put liječiti krizu veze, a onda upadne u daleko veću krizu kad im odmor naruše živi mrtvaci.

Nažalost, ‘Before Dawn’ je još jedan ultra-jeftini komad britanskog pokušaja pakiranja zombija u pametniju ambalažu, s debelo ograničenim resursima i scenarijem koji se vuče sporije od čovjeka s motorkom odrezanim stopalima, amaterska kvazidrama s jednim i pol zombijem i 80 bačenih minuta ničega. Zajedno s treskavom kamerom, groznom fotografijom i stravično iritantnim soundrackom. Pun paket, dakle.

Možda je vrijeme da stavimo moratorij na zombi-žanr, jer prezasićenje tržišta stvarno vodi do poplave smeća i opasnosti da ćemo se toliko zasititi žderanja ljudetine da ćemo izgubiti volju čak i za ono što stvarno valja? Ma koliko ‘ono što valja’ danas dobivali rijetko…

On se boji

On se boji

Ona se ne boji

Ona se ne boji

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. klokan says:

    treba staviti moratorij na britanski tisak. barem na većinu tiska

Komentiraj