‘FleshEater’ (1988) | Žuti titl

‘FleshEater’ (1988)

Znači li vam što ime Bill Hinzman?

DVD ovitak

DVD ovitak

Možda ne – ali, vjerojatno niste zaboravili prvog zombija u Romerovom “Night of the living dead”… E to je taj lik! U Romerovom klasiku u ulozi fenomenalne zombi-kreature koja briljantno otvara film a ovdje u više uloga: producenta, redatelja, scenarista, glavnog zombija… 20 godina stariji i 100 puta lošiji u (na žalost) jadu od zombi filma koji se odaziva na ime “FleshEater”… :(

Slabašni ripoff “Evil Deada” i izaberi-bilo-kojeg zombi filma prežvakava priču o grupici teenagera koji se na Noć vještica odluče zabaviti u šumi. Istovremeno, lokalni šumar otkopava nekakav sanduk sa mističnim simbolom. Naravno da, unatoč prijetećoj kletvi/poruci/ konstataciji na poklopcu, otvara da vidi što je unutra i naravno da je unutra zombi (Hinzman, naravno) koji, naravno, ustaje… Što slijedi ne moram prepričavati jer je sasvim logično. Naravno… Ali, svejedno ću nastaviti jer bi ovaj tekst bio prekratak da tu završim gdje bi svatko normalan stao (ako bi uopće odgledao ove “mesojedce” do kraja).

Daklem, teenageri se skrivaju u obližnju kuću dok Hinzman i pozombljeni šumar zombificiraju uokolo… Dan i noć se miješaju u ed-woodovskom stilu dok teenageri razgovaraju urnebesno lošim dubbingom… Usput – teenageri? Ma 20-godišnjaci i još stariji “glumci” koje nam Hinzman iza kamere pokušava prodati kao teenagere dok nam Hinzman ispred kamere pokušava prodati jadne grimase, rijedak gore (a solidan! Šteta…) i 0% jeze pod zombi horror.

Tulum u šumi

Tulum u šumi
Tulum na sjeniku

Tulum na sjeniku

Ženski likovi padaju u ruke zombijima i prije nego što ih “nemrtvi” stignu dotaknuti, zombiji reže zatvorenih usta (?!) a kad ih otvore zagrgljaju (!?), također bizaran izbor zvučnih efektata u scenama seksa gdje je ljubljenje sinkronizirano mljackanjem (bombona valjda !!?) i vatrenim uzdasima dok oboje glumaca imaju zatvorena usta… (!??!)

Komedija? Satira? Parodija? Ne, ne, ne. A iako je evidentno ed-woodovski, schnaasovski ili don-dohlerovski odrađen, nema ama baš ni grama šarma koji krasi filmove spomenutih legendi. A još i pretendira biti ozbiljan horror…

Partybreaker

Partybreaker
Zombi golotinja

Zombi golotinja

Iako ga od totalnog jada ipak spašava spomenuti i na žalost rijedak dobar gore (i goli ženski zombi :) ), loš je, brate mili… Loš….

Image

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘I, Zombie’ (1998)‘I, Zombie’ (1998)
  Ako u tražilicu IMDB-a upišete 'zombie', već na prvoj stranici dobit ćete preko 100 rezultata. Je...
 • ‘Ikinai’ (1998.)‘Ikinai’ (1998.)
  Još jedan japanski film o samoubojstvu – no, ovog puta posve drugačiji, crna-komedija kao redatel...
 • ‘Failan’ (2001.)‘Failan’ (2001.)
  Jedan od onih filmova u kojem sve tako dobro sjeda na svoje mjesto – i režija i gluma i soundtrac...
 • ‘Ikigami’ (2008)‘Ikigami’ (2008)
  Za državu, naciju i ostale stvariOdličan komad japanske distopije. Nažalost, nisam čitao hva...
 • ‘Feast II: Sloppy Seconds’ (2008)‘Feast II: Sloppy Seconds’ (2008)
  Pejzaži američke provincije Monstrumi sa zelenim prdežom se vraćaju – i još više krvi zajedn...
 • ‘Fear X’ (2003.)‘Fear X’ (2003.)
  Iako bi se po imenu dalo zaključiti kako je riječ o još jednom u nizu besmisleni...


Komentiraj

Logiraj se preko: