‘Failan’ (2001.) | Žuti titl

‘Failan’ (2001.)

ImageJedan od onih filmova u kojem sve tako dobro sjeda na svoje mjesto – i režija i gluma i soundtrack i fotografija – da se doima bezgriješnim. Što gotovo pa i jest, jer ovako originalnu i emotivnu priču ne gledamo baš svaki dan. A tu priču o propalom gansteru koji piša u sudoper i njegovoj lijepoj mladoj supruzi koju nikada nije upoznao na svojim su plećima i više nego savršeno isfurali glavni glumci – fenomenalni korejski glumački superjunak Choi Min-sik (‘Oldboy’) i hongkongška superstarka Cecilia Cheung (ovdje divna i bez šminke).


Fascinantno je kako redatelj Song Hae-sung dvije priče o dvije osobe prvo prikazuje kao dvije strogo zasebne cjeline, na kraju ih djelomično ispreplete i dobije jedan posve kompaktan film, koji je istodobno i krimić i gangsterska drama i tragična ljubavna priča o paru koji se nikada nije upoznao!


Ako već dugo tražite film koji bi vas pošteno zabavio, nasmijao, šokirao i rasplakao te nakon kojeg ćete posegnuti za pištoljem da si raznesete glavu, našli smo ga za vas. Pre-faking-divno, remek-djelo koje u Koreji ima fanatičnu vojsku sljedbenika i razvikani fan club. Ja se učlanjujem.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj