‘Koroshiya 1: ‘The Animation Episode 0’ (2002.) | Žuti titl

‘Koroshiya 1: ‘The Animation Episode 0’ (2002.)

ImageKad smo već pisali o mangi, evo da spomenemo i anime verziju, koju možete dobiti naručite li special edition ‘Ichi The Killer’ paket s tri DVD-a. Anime verzija (r: Shinji Ishidara) je zapravo prequel, crtežom identičan mangi, a pričom prilično različit od igranog prequela ‘1-Ichi’ (režirao ga Masato Tano, asistent na ‘Ichi The Killeru’, ali i gomili drugih Miikeovih filmova).


Ovdje gledamo mladog Ichija kojem se diže na vivisekciju žabe u školi, nakon čega ubija prijatelje i roditelje te shvaća da je latentno ovisan o nasilju. Seksualno ovisan…


Moglo je to i bolje – traje samo 43 minuta, ali uz neke zgodne tehničke ideje (crtani likovi igraju kompjutersku igricu s igranim sekvencama…), u paketu dobijate Takashi Miikea koji daje glas Kakihari, puno nasilnog seksa, cipelarenja, krvi, sperme, suza i smrskanih čeljusti te jedno drkanje na prosuti mozak. Dovoljno?


(što me sve skupa podsjeća da sam, kad sam bio u Tajlandu, uočio da se na svakom drugom uličnom štandu s odjećom prodaju i ‘Ichi The Killer’ majice s Kakiharinim likom! Nije bilo broja za mene, nažalost, no sve to spominjem kao još jedan dokaz koliko je fenomen zapravo regionalne prirode i koliko smo zapravo različiti u poimanju hitova…)


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj