‘Mortuary Blues’ (1990) | Žuti titl

‘Mortuary Blues’ (1990)

Gric!
Gric!

Ultrazabavna horor-komedija s osvetničkim vampiricama i čudovištem kojeg ubijaju zlatnici, ravno iz Hong Konga.

Kad kažem vampiri, onda mislim na kineske vampire, dakle one koji više podsjećaju na zapadnjačko tumačenje zombija, ali su svejedno i dalje dio vampirskog azijskog folklora. Dakle, ovo je priča o živim mrtvacima/vampiricama koji teroriziraju mali otok, kao i o ne pretjerano sposobnim policajcima koji se pokušavaju boriti protiv njih.

Zapravo, to je samo dio filma koji počinje kao komedija, zatim skreće u horor pa se razvija u pravu avanturu, ne bi li završio kao razuzdana, teatralna wuxia!

U svakom slučaju, klasična kineska frenetična i neurotična komedija/parodija na speedu susreće vampirice koje dave, šamaraju i savijaju cijevi pištolja, a prestanu biti agresivne kada ih strastveno zgrabite za dupe ili kada im stavite majicu na glavu. Uz kul monstruma koji iz usta ispaljuje metre i metre crvenog lateksa te u njih pakira napadače kao pileće filee.

Tu su i policajac koji je pozelenio kao marsovac nakon što je pušio otrovno bilje misleći da je marihuana, malo zahodskog humora, štakor u gaćama i grudnjaku, kao i nekoliko istinski urnebesnih 'Indiana Jones na drogama' trenutaka.

'Indiana Jones', samo luđe
‘Indiana Jones’, samo luđe
Ijuju!
Ijuju!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj