‘Noriko’s Dinner Table’ (2005) | Žuti titl

‘Noriko’s Dinner Table’ (2005)

Drugi dio nedovršene 'Suicide Club' trilogije.

Još jedan naporni dan u školi
Još jedan naporni dan u školi

Nije nastavak, dakle, a priča se događa prije, za vrijeme i poslije čuvenog skoka 54 školarke pod vlak, jedne o najpoznatijih scena… pa, ne samo iz filma 'Suicide Club', već možda u cijeloj povijesti modernog japanskog pop filma. Prošlo je već pet godina od 'Suicide Circle',  tko bi rekao (vrijeme leti…), a ovaj je snimljen tri godine kasnije (kada i Sonov genijalni ero guro 'Strange Circus'), 2005. godine. I potpuno je drugačiji od prethodnika.

'Noriko's Dinner Table' bavi se, dakle, fenomenom groznice samoubojstava drugačijim oružjem, ovo je prava maratonska drama, priča o kultu & krvavoj role playing prostituciji te analiza suicida kao 'nezgodnog' japanskog trenda, kao i bizarni socijalni komentar o raspadu tradicionalne japanske obitelji, s tek pokojim 'horor' trenutkom. Koji ulijeću tek u zadnjoj trećini.

U konačnici, radi se o 159 minuta odličnog emocionalnog tripa kroz moderni disfunkcionalni Japan – moglo je biti i kraće te ubrzanije u sredini, ali što je tu je. Jer, formula je manje-više dobitna: mali budžet, veliki konačni efekt. S fenomenalnim glumcima.

Sumrak nad Tokijom
Sumrak nad Tokijom
Krvavi role playing
Krvavi role playing

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj