‘Vengeance Can Wait’ (2010) | Žuti titl

‘Vengeance Can Wait’ (2010)

Pecanje na zadatkuFile under: bizarni Japan.

Nitko ne zna raditi drame kao Japanci – jedinstveni smisao za apsurd i ludilo susreću u osnovi klasični koncept ljudskih odnosa i analize posljedica seksualne represije, samo i ovdje proširen i ispričan na potpuno jedinstven način. Dobro, možda ne jedinstven kada je u pitanju Japan, ali u globalnom filmskom kontekstu, ovakvo što možete dobiti samo iz Japana.

S druge strane, ‘Vengeance Can Wait’ se predstavlja kao komedija, a iako ima nekoliko scena koje šokantnim tretmanom svakodnevnog uistinu nasmijavaju, sve zajedno je jedan nedefinirani miks farse i ljudske drame, kojim je redatelj Masanori Tominaga zbunio mnoge.

No ovo je ujedno i prvi ‘ludi’, suvremeni japanski film s Tadanobu Asanom dostupan s engleskom titlom, nakon puno, puno vremena – Asano je čudak koji promatra vlastitu, hm, sestru s tavana, dok se ova ševi s oženjenim luzerom, mužem trudnice koja ju mrzi još od školskih dana. Sve to zvuči, ovako, pomalo ‘normalno’, ali imajte na umu da gledate film u kojem se likovi ponašaju kao da su redom pobjegli iz umobolnice, ne bi li sve rezultiralo kaosom razbijenih nosova i krvave oštrice noža.

Bizarno? O, da. Dobro? Ne sjajno, ali dobro, da.

Ljubavni... trokut?

Kad te moja čakija ubode

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: