‘Paranormal Entity’ (2009) | Žuti titl

‘Paranormal Entity’ (2009)

Prednost – ima gole sise!
Prednost – ima gole sise!

Ponekad je jednostavno važno biti prvi.

Što bi bilo da smo ovo gledali prvo, kao original? Možda bi svi bili ugodno iznenađeni idejom? Ovako je bio dosadan, jer sve smo to već vidjeli, a sada gledamo ponovo s nešto manje takta, ali malo više 'klasičnog horora', vrištanja, urlanja, džizskrajstanja te jako lošeg glumatanja i treskanja kamere.

Tko će drugi raditi eksplo-verziju 'Paranormal Activity' nego legendarni Asylum, studio koji stoji i iza 'klasika' kao što su 'Transmorphers', '100 Million BC', 'Snakes On A Train' te ostalih mockbustersa sličnog kalibra.

Pa ako ste gledali original, znate što možete očekivati u ovoj, inferiornijoj i daleko iritantnijoj verziji. Broj glavnih likova skočio je na tri, jer riječ je o majci, bratu i sestri (otac je mrtav, a duh/demon se uvukao u kući prilikom pokušaja komunikacije s njime), koji se boje protiv zlih sila sklonih telefoniranju, razbijanju čaša i molestiranju zgodnih sisatih djevojaka.

Očito nije teško snimiti niskobudžetnu eksploatacijsku verziju niskobudžetnog filma – iako je ovaj mockbusters, vjerojatno jedini u povijesti, navodno nekoliko puta skuplji od originala!

Žile režem, ruuuke mi krvaveee
Žile režem, ruuuke mi krvaveee
I to je stručnjak?
I to je stručnjak?

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj