‘Punisher: Hell Tickets’ (2008) | Žuti titl

‘Punisher: Hell Tickets’ (2008)

Panišer
Panišer

'Punisher' iz Osijeka!

'Punishera' ne treba previše predstavljati. Svi znate za strip. Svi znate za filmsku verziju iz 1989., s Dolphom Lundgrenom u glavnoj ulozi. Svi znate i za filmsku verziju iz 2004., s Thomasom Janeom u glavnoj ulozi.

No znate li za hrvatsku verziju, polusatni amaterski film s Ivanom Dobrijevićem u glavnoj ulozi? Boris Prole i ekipa iz Osijeka snimili su svoju, klasično niskobudžetnu, kućnu verziju sage o brutalnom, ali pravednom osvetniku, koji naoružan paradira slavonskim ulicama i kontemplira o životu i svijetu u prilično groznim voiceoverima.

Najveći problem ovog i općenito ovakvih filmića leži u tome što se pokušavaju shvatiti previše ozbiljno, zbog čega komedije i parodije jesu žanrovi koji najbolje leže kućnom videu, koliko-toliko krpajući tragičnu glumu. No entuzijazam je očit, osnove filmskog znanja također (ne bi škodilo da malo poradite na montaži), a svi 'Punisher' kompletisti ovo moraju imati u svojoj zbirci, odmah pokraj turskih, afganistanskih i pakistanskih verzija (postoje li uopće? Nebitno, jer eto, imamo svog konja za utrku, jahanje i klađenje! Kad već nitko da snimi 'Super Hrvoja'… :))

Svirepost te okrutnost
Svirepost te okrutnost
Vijesti – jedan stol i zgodna žena
Vijesti – jedan stol i zgodna žena

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj