‘The Mist’ (2007) | Žuti titl

‘The Mist’ (2007)

Komšija, jeste za rakijicu?
Komšija, jeste za rakijicu?

Mali grad! Čudna bića! Skrivanje u supermarketu!

Nazvati ovaj film komadom prave retro-horor zabave bio bi eufemizam. Adaptacije djela Stephena Kinga uvijek su bile hit and miss – na svaku odličnu dođu po dva komada sranja. 'The Mist' je, srećom, jednom nogom u dobrom (da je barem pola sata kraći), a drugom u sferi briljantnog. Dakle – svakako odličan.

Premisa je ista kao u magli, samo što se ovdje, kao, radi o izmaglici. Koja izgleda kao gusta magla. I iz nje ne iskaču nabrijani gusari, već ljudožderski pipci. To je sve što vam mogu reći, a da ne spojlam. Koncipiran kao klasični survivalist-zombi film, bez zombija, ali sa zarobljenim civilima unutar jedne trgovine, koji se svim silama odupiru prijetnji izvana, 'The Mist' je zastario na najbolji mogući, 50's 'Zona sumraka'-po-Kingovom-kroju način: počinje ravno u glavu, pipci su debilni baš koliko trebaju biti, a kombinacija šokova i gorea garantira dobru zabavu.

A ako već pitate, filmovi snimljeni po Kingovim djelima, baš kao i njegova djela, uvijek imaju… pa, vrlo zanimljive krajeve, koji manje-više useru sve što vam se do tada svidjelo. Reći ću samo da je i 'The Mist' poznat po svom finalu. Po dobru ili zlu, e to provjerite sami.

Problemi s insektima
Problemi s insektima
Magla svuda, magla oko nas
Magla svuda, magla oko nas

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj