‘The Tiger Blade’ (2005.) | Žuti titl

‘The Tiger Blade’ (2005.)

ImageJoš jedan anfakingbilivbl koktel iz Tajlanda! Tko prati, zna da od tamošnjih kino-hitova može očekivati dvije stvari – nevjerojatno mirenje suprotnosti potrpanih u zajedničku minutažu i jednu žlicu crne magije. U ovom slučaju, ‘The Tiger Blade’ je pravi visokobudžetni akcijski blokbaster za nove generacije (režirao ga je Theeratorn Siriphunvaraporn – joj što volim ova tajlandska imena!), s frenetičnim akcijskim scenama nakrcanim CGI-jem i iživljavanjem sa žicama, katkad iznimno nasilan i stripovski nabrijan. S druge strane, riječ je i o parodiji, s tajnim agentom koji pokušava zaustaviti Bandu pet metaka, koja tetovažama odbija metke na putu do svog tijela (!). Našem (super)junaku pri tome može pomoći samo sveti mač, koji funkcionira tek onda kada ga se natopi krvlju djevice.


Humor je uglavnom simpatično glupav i utemeljen na ‘odnosima među spolovima’, a pucačina je ponekad doslovno epileptična; prazne se šaržeri, hoda se po zgradama, mlati se sve u šesnaest… A tu su i negativka zvana G. I. Jenjira, plesno-kuharska točka sedam prekrasnih prostitutki, jurnjava u kartinzima, ubojstvo komadom mačem presječenog metka, paljenje svjetala i otvaranje frižidera uz pomoć reketa & teniske loptice, žena na skejtu vs žena na rolama te nešto što možete vidjeti samo u Tajlandu – blur-cenzure na cigaretama u rukama likova koji ih puše te na pištoljima, ali samo ako su usmjereni u i držani jako blizu druge osobe!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj