‘Wrong Turn 2: Dead End’ (2007) | Žuti titl

‘Wrong Turn 2: Dead End’ (2007)

Pošto ljudske polovice?

Pošto ljudske polovice?

Jebote!

Tako nekako zvuči sažetak moje reakcije na prvu scenu klanja u ovom filmu, što je već samo po sebi dovoljno vrijedno da takav jedan film dovede na ove stranice. Iskreno, ne pamtim kada sam zadnji put vidio nešto toliko dopadljivo šokantno, blesavo, zabavno i brutalno u isto vrijeme – scena je očita posveta ‘Ichi The Killeru’, a pridodamo li tome da jedan od glavnih likova cijelo vrijeme nosi ‘Battle Royale’ majicu, jasno je čijom su se kinematografijom inspirirali.

Horor dimenzija je, dakle, i više nego impresivno goretastična, tako da je zapravo šteta što je između akcije razapeta pomalo iritantna parodija na reality televiziju (snima se show u šumi nastanjenoj deformiranim rednek-kanibalima).

Ručak u izradi

Ručak u izradi
Gle...!

Gle…!

 

 

 

 

 

 

 

No opet, adrenalina i humora ima dovoljno, a kao fanovi eksploatacijskog filma odsjedili smo i kroz daleko, daleko gore izvedbe i lajne. Čak i Henry Rollins, koji ovdje opet urla, savršeno legne u smjesu.

Četiri godine nakon prvog dijela, ‘Wrong Turn 2’ vraća redneksploataciju u kina, i dalje surfajući na ‘The Hills Have Eyes’ valu, iako je ‘posljednja večera’ briljantna suvremena posveta obiteljskom obroku iz ‘Teksaškog masakra’.

Sve to s pravim fanovskim žarom (ne zaboravimo da je ovo režirao Joe Lynch, jedan od Trominih igrača koji je radio na ‘Terror Firmer’) i vrhunskim sadizmom. Odlična pop-gore zabava, ukratko.

Hm, nešto me ugrizlo za glavu...?

Hm, nešto me ugrizlo za glavu…?
Ljuti Rollins

Ljuti Rollins

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj