‘Chaw’ (2009) | Žuti titl

‘Chaw’ (2009)

Gle, magazin!
Gle, magazin!

Korejski 'Razorback'.

Da ne kažem 'korejski Pig Hunt', jer je taj novi američki animal attack movie bio prilično grozan, a ovaj… Nije grozan i kvalitativno je svakako bliži australskom klasiku o napadu divovskog krmeta na ljude, nego američkim niskobudžetnim inačicama. Štoviše, ova obrada klasične teme o svinjama koje jedu ljude – a što i ne bi, kad ljudi jedu njih? – navodno je koštala i do tri puta više od klasičnog korejskog filma, iako to baš i nećete primijetiti kada su CGI i ostali efekti u pitanju.

Dakle, 'Chaw' (korejski izraz za 'zamku') nas vodi na korejsko selo, gdje divovska divlja svinja redom ubija ljude. Elitni tim lovaca dolazi riješiti problem i već u prvih 45 minuta filma uhvati zvijer – no je li to traženi ubojica ili, možda, tek njegova 'supruga'?

Svašta je Shin Yeong-won ('Sisily 2km') ovdje uspio povezati, posebno kada su likovi u pitanju – blesavi mladi policajac, lokalni šerifi i tvinpiksovski čudaci, luda majka i seksi djevojke… No u tome i jest problem: iako nije nužno da 'Chaw' traje dva sata, rastegnut je tako da funkcionira u danas očito najpoželjnijoj korejskoj minutaži; osim toga, dosta je 'rastresen' i ima malo previše praznog hoda.

Dakle, nije najbolja horor-komedija koju ste gledali u životu, ali svakako jest jedan od najboljih filmova o serijskim ubojstvima divovskog praseta snimljenih u zadnjih nekoliko godina. Al' da je moglo bolje – je.

Veprovina u akciji
Veprovina u akciji
Stižu krvavice
Stižu krvavice

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*