‘Champion’ (2002) | Žuti titl

‘Champion’ (2002)

Nakon dobro obavljenog posla
Nakon dobro obavljenog posla

Nije 'Crying Fist', ali je također u gornjem domu.

U nedostatku dobrih sportskih drama sa Zapada, evo jednog korejskog bisera iz 2002., standardne boksačke biografije, samo majstorski snimljene i odglumljene – 'Champion' je pravi tour de force gospodina po imenu Yoo Oh-sung, a koji je ovdje ušao u kožu legendarnog Kim Duk-kooa, korejskog boksača čija su ga dostignuća još turbulentnih osamdesetih godina pretvorili u jednog od nacionalnih sportskih heroja, tragičnu figuru zauvijek upisanu u povijesti.

Yoo se za potrebe ovog filma transformirao u pravog boksačkog profića pa jednako sjajno obavlja posao u ringu, koliko i u glumačkim, dramskim segmentima; obje strane filmske medalje su izbalansirane do te mjere da 'Champion' uistinu jest jedna od najboljih boksačkih biografija svih vremena. Kakav 'Ali', kakvi 'Cinderella Manovi'…

Svi potrebni elementi jedne sportske biografije su ovdje – naporni treninzi, ljubav, komedija, tragedija – a rezultat, koji savršeno balansira između autorskog stila i zanatskog mainstreama, jednostavno se ne propušta, bilo da ste fanovi sporta ili samo fanovi dobrog filma.

Korejske prirodne ljepote
Korejske prirodne ljepote
Sat moralne edukacije
Sat moralne edukacije

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: