‘Reeker’ (2005) | Žuti titl

‘Reeker’ (2005)

ImageKlanje, the American way.


O ‘Reekeru’ se puno govorilo kao o povratku pametnog gorea u komercijalni, post-teen film, ali ne treba pretjerivati. Film je, za početak, čista krađa fenomenalne američko-francuske koprodukcije ‘Dead End’ (koji je navodno ionako ‘posuđivao’ od drugih…), samo napravljen po receptu kojeg redatelj David Payne neskriveno otkriva u svojim intervjuima – kao zabavni tinejdžersko-studentski slasher s obratom i blagim goreom, otvorenom posvetom masnim, mesnatim & krvavim filmovima uz koje je odrastao.


Tako da u startu nije trebalo očekivati previše pa previše nismo ni dobili, ali dobili smo sasvim, sasvim dovoljno – ‘Reeker’, dakle, mažnjava koncept ‘Dead Enda’ te na njemu gradi još jednu zabavno predvidljivu, klišeiziranu mladi-u-nevolji post-‘Hostel’ priču o klinčadiji (jedan od njih je i Derek Richardson, poznat upravo po ulozi u ‘Hostelu’) koja na putu za pustinjski party skrene u napušteni motel i počinje nalaziti ‘čudne stvari’. Prije svega živog čovjeka bez obje noge (koji izlazi iz kontejnera i skače na batrljcima – antologijska scena!), ludog vozača koji traži svoju nestalu suprugu (legendarni Michael Ironside) i… I još koješta, ali sve što bih vam dalje rekao bio bi spojler. Pa pogledajte sami. Nije spektakl, ali isplati se. Prvih pet minuta je genijalno, ali i ostalih 85 je prilično zabavno. Ima i par odličnih sisa, ako vam sve ovo nije dovoljno…


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj