‘Exit Humanity’ (2011) | Žuti titl

‘Exit Humanity’ (2011)

Tko će koga pojesti?Američki građanski rat i zombiji.

Nalazimo li se na pragu rođenja velikog novog podžanra? Uz ‘Abraham Lincoln vs Zombies’, ovo je jedan od primjeraka tzv. ‘zombi horora smještenog u eru američkog građanskog rata’, dakle estetika 19. stoljeća izmiješana s još uvijek popularnim cijeđenjem svih aspekata žanra živih mrtvaca.

‘Exit Humanity’ imao je priliku postaviti kriterije za budući razvoj potencijalnog amalgama, ali gubi nadu u smušenom, jeftinom pristupu koji rasteže ne jako uvjerljivu dramu i tek je mjestimično soli hororom, iako niti jedno ni drugo nije baš bogznakakako oduševljavajuće realizirano. Zapravo, prilično je kenjkavo, jer ni drama ni horor nisu na visini zadatka.

Film nas vodi u svijet Edwarda Younga, koji gubi obitelj, a polako i razum, no pedantno vodi dnevnik u kojem analizira svijet koji također odlazi kvragu. Konačan rezultat nije toliko loš kao većina sličnih jeftinjava na današnjem tržištu, ali nije ni dobar koliko je mogao biti – a svakako je predug i razvučen kao žvaka na užarenom asfaltu. Kombinacija klišeja i ‘drugačijosti’ čini ga gledljivim, iako ne i esencijalnim gledanjem.

Nova, luksuzna krema za lice!

U vrtu raste razno cvijeće...

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*