‘Kung Fu Dunk’ (2008) | Žuti titl

‘Kung Fu Dunk’ (2008)

Leti, leti
Leti, leti

U tradiciji 'Shaolin Soccera' i 'Ping Ponga', dolazi nam još jedan sportski CGI spektakl, koji na klasični azijski način spaja vitešku borbu i jurcanje za loptom.

Ekranizacijom poznate japanske mange 'Slam Dunk', kojim je Takehiko Inoue nabo hit svog života, priča o tinejdžerima koji razvaljuju košarkaške terene ovdje je preseljena u kinesko okruženje, a sam film izvorniku dodaje ideju spajanja kung fua i sporta. Samo što tu svaka sličnost s hitom Stephena Chowa staje – jer, 'Shaolin Soccer' je dobar film. 'Kung Fu Dunk' nije.

To što je očito rađen za djecu i tinejdžere nije izgovor za traljavu režiju (nevjerojatno je da ju potpisuje isti čovjek koji je prije nekoliko desetljeća režirao 'Pink Force Commando'!), opću dosadu, naporan soundtrack, očajan humor i nategnutu melodramu. Naravno, jedina svjetla točka je upravo sama akcija na terenu, ali ruku na srce, sve što trebate vidjeti nalazi se u trejleru.

'Kung Fu Dunk' nije ni do koljena nekim drugim nabrijanim sportskim filmovima snimljenima u Aziji. A sjetimo se samo da smo mogli gledati puno toga, od stolnog tenisa preko plivanja do lakrosa. Košarka zaslužuje bolje.

Prvo ću da zakucam...
Prvo ću da zakucam…
... pa ću onda da vas bijem
… pa ću onda da vas bijem

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj