‘Brain Damage’ (1988.) | Žuti titl

‘Brain Damage’ (1988.)

ImageJoš jedno ludilo Franka Hennelottera, autora klasika kao što su ‘Bascet Case’ i ‘Frankenhooker’, a koji za 2006. najavljuje i veliki povratak nakon sto godina pauze (trk na imdb!), priča je o… hm, kako to napisati, a ne umrijeti od smijeha – o Brianu, tipičnom mladom Njujorčaninu, koji jednog dana otkriva zlog, drevnog i živog, pričajućeg parazita zvanog Elmer, koji zapravo sliči na golemo govno s okicama i ustima. Elmer Briana hrani plavom tekućinom koja uzrokuje psihodelično iskustvo te žestoku ovisnost, a zauzvrat traži da ga on upoznaje s ljudima kojima može jesti mozak! Tako Elmer ide okolo i kasapi žene zabijajući im se poput kite u usta (vidi sliku) ili komada lubanje starima i nemoćnima.

Hennelotterove fanove posebno će oduševiti kadar u podzemnoj željeznici, kada glavni junak ugleda tipa s golemom korpom i lokotom, zapravo junaka njegovog remek-djela ‘Baket Case’, snimljenog šest godina ranije. Svjetski!

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj