‘Direct Contact’ (2009) | Žuti titl

‘Direct Contact’ (2009)

Na nišanu si, brate!
Na nišanu si, brate!

Dolph Lundgren 'na Balkanu'!

A kao što svi znamo', 'Balkan' je vrlo apstraktan pojam za Amere pa tako taman kad pomislite da zapravo gledate Rusiju ili već neki dio bivše SSSR, čujete srpski hip hop, Lundgrena kako izgovara riječ 'rakija'… I onda pročitate da je snimljen u Bugarskoj. No otkad se to 'na Balkanu' danas vodi rat? Što se zapravo događa?

Nemam pojma, ali znam da je 'Direct Contact' prava, jeftina, urnebesna i glupa kao noć STV zabava (balkansploatacija?), u kojoj Lundgren, dok krati vrijeme do 'The Expendables', spašava otetu Amerikanku koja, vidi vraga, možda i nije oteta.

Ne znam jel' mi bolja scena kad Dolph drži frajera na nišanu terase kafića usred grada u pol bijela dana, bez da se ijedan prolaznik okrene ili ona kad 'zatoči' djevojku koja ima barem tisuću prilika za pobjeći, ali to iz nekog razloga ne učini. Je li i s njim razvila štokholmski sindrom? A tek završni obračun…

Ma, pravi, lobotomični B-akcić. Ima i jurnjavu oklopna vozila vs motor!

Kaos u gradu
Kaos u gradu
Bugarsko meso
Bugarsko meso

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj