‘Grave Encounters’ (2011) | Žuti titl

‘Grave Encounters’ (2011)

Dobrodošli u ludnicu‘Paranormal Activity’ s još malo horora.

Duhovi i mockumentary format, ali s puno više plašenja koje se ne oslanja samo o zvuk i atmosferu, moderni trendovski paradoks u kojem lo fi film nastao na ‘malo’ može uzrokovati ‘puno’ samo ako se prikazuje u uvjetima posve oprečnima uvjetima njegovog nastanka, dakle u dobro opremljenim suvremenim kinima.

‘Grave Encounters’ također zasigurno više pogađa na velikom platnu i velikim zvučnicima, ali fino zabavlja i kod kuće – jako fino. A posebno fino eksploatira format u posljednjih nekoliko godina nevjerojatno popularnih paranormalnih TV programa, savršeno skidajući sve od stila i estetike do profila ekipe iz pojedinih naslova s kablovske. Ovo je priča o snimanju jedne epizode jedne od takvih emisija; klasični, jeftini, ali pali-ako-se-pametno-napravi find footage film u kojem dotična epizoda realityja po prvi puta u svojoj sezoni nailazi na nešto više od ušminkanog varanja svojih gledatelja.

Utoliko je ‘Grave Encounters’ premisom jako sličan ‘The Last Exorcism’ – počinje kao zajebancija i mock-parodija, a onda se pretvara u stravu te užas – pa ako ste voljeli jedan, voljet ćete i drugi. Zabavno, skeri, kul – format se neće potrošiti sve dok ima poštenih ideja i dobrih realizacija na lageru.

Jao, povraćam farbu!

Mmm, štakor, njam, njam...

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj