‘Flash Point’ (2007) | Žuti titl

‘Flash Point’ (2007)

E sad sam ljut...
E sad sam ljut…

Donnie Yen je novi kralj akcijskog filma, a 'Flash Point' je s razlogom proglašen najvećom akcijskom senzacijom godine.

Čak i ako akcije praktički nema do samog kraja! Zanimljiv je ovo koncept – prvih sat vremena sve usporiti i dostaviti jednu prosječnu, ni po čemu spektakularnu krimi-dramu, ali kad dođe zadnjih pola sata non-stop akcije, zaboravite da ste išta gledali prije i jednostavno vam mozak eksplodira od full contact kaosa kakav niste vidjeli još od posljednjih tajlandskih izvoza na Zapad.

'Flash Point' klasična je priča o policiji i kriminalcima (dva detektiva i braća gangsteri iz Vijetnama), koja je revolucionarna po kombinaciji klasične kung fu makljaže i MMA poteza, po prvi put u povijesti borilačkog filma spajajući klasične borilačke filmove i jiu jitsu – tko bi rekao da će biti atraktivno gledati 'Ultimate Fight' trikove s polugama na podu u jednom akcijskom filmu!

No, kada vidite prvi body slam na asfaltu (!) i nebrojena padanja s velikih visina (čak i na glavu – od čega su izgrađeni ti Kinezi?!), jasno vam je da je 'Flash Point' ispunio sva očekivanja: solidno vas je uvukao u sebe s pričom o osveti i muriji na tajnom zadatku, a potom zakucao s nekim od najboljih scena pucnjave i tučnjave viđenih ove godine. I ne samo ove godine.

Smell my fist
Smell my fist
Kao Cro Cop, samo bolje
Kao Cro Cop, samo bolje

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj