‘Excision’ (2012) | Žuti titl

‘Excision’ (2012)

Pro čojs

Pro čojs

Tinejdžerska škola kirurgije.

Američki indie toliko se prostituirao tijekom posljednjih nekoliko godina da je nekoć dobrodošlo utočište otpora holivudskoj šabloni počelo grcati u repeticiji vlastitih hipsterskih klišeja, a dobar film u kategoriji nezavisnih pričalica trebao se pronalaziti mikroskopom.

E sad, ‘Excision’ ima sve karakteristike teen nezavisnjaka – pomaknuta priča o sjebanoj američkoj obitelji, na čelu s neprilagođenom srednjoškolkom opsjednutom nerealnim snovima o karijeri u kirurgiji, a koja se, onda kada ne ratuje s njom, trudi udovoljiti svojoj razočaranoj majci (Traci Lords).

No ‘Excision’ se predstavlja kao horor komedija, vjerojatno zato što jest smiješan i krvav, iako je u osnovi riječ o širem i prilično nedefiniranom konceptu, jednom od onih pametnih malih filmova koji s malo novca, ali sjajnim idejama i glumcima (od glavne Anne Lynne McCord do sitnijih ulogica za Johna Watersa i Malcolma McDowella), u eksploatacijskoj niši slijedi stazu koju su utabali Solondz, Wes Anderson i slični odmetnici od normi. Samo što je Richard Bates Jr. svoj prvijenac tako sjajno predozirao suludim dijalozima i likovima, kao i odrezanim glavama, iskasapljenim utrobama i pobačenim fetusima. Tinejdžerski angst na friški način.

Ah, stara ljubav...

Ah, stara ljubav…

Vrijeme je za operaciju

Vrijeme je za operaciju

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: