‘Hard Rock Zombies’ (1984) | Žuti titl

‘Hard Rock Zombies’ (1984)

Hitler i njegova igračka

Hitler i njegova igračka

Zombiji, gayiš metalci, monstruozne fudbe, gole plavuše s natapiranom kosom u slow motionu pod tušem i rednek šerif s rejbanicama – veeeeliki spomenik 80’s čizu!

Plavuša koja se s odrezanom rukom gladi po licu i pjevuši ‘I wanna hold your hand’ i ‘hard rockeri’ koji izgledaju kao karikature iz vremenske kapsule osamdesetih, a sviraju 50’s rock and roll i disco pop – prvih pet minuta ovog filma ulazi u povijest. Kakav je tek onda ostatak?

Ako te voljeli ‘Rock ‘n’ Roll Nightmare’, voljet ćete i ostatak ovog filma, obzirom da je on puno ‘odrasliji’ u svom ludilu, s goreom i nadrealizmom dostojnim najluđih B-eksperimenata zlatnog doba žanra. Priča je to o metalcima koji odlaze svirati u američku selendru, gdje ih proganjaju lokalne konzervativne vlasti, banda redneka koja mrzi svetogrdne smrdljive rokere. No, naši rockeri s vremenom skuže da ih je zapravo ugostio Hitler sa svojom obitelji psihopata, a onda se pretvore i u zombije. Da, dobro ste pročitali.

Kanibal koji je pojeo samog sebe

Kanibal koji je pojeo samog sebe
Prosječan radni dan (budućeg) hard rock zombija

Prosječan radni dan (budućeg) hard rock zombija

Ejzit rokenrolsploatacija i redneksploatacija u jednom pakovanju, u kojem dolaze i jednooki patuljak, metalci na skejtovima, 95-godišnji Hitler koji ševi dok ga gledaju patuljak i mutant te psiho mama kanibal s dlakavim licem. A kad svi postanu zombiji… e onda tek počinje pravi tulum – naci zombi patuljak jaši kravu i pokušava je pojesti, mutant jede samog sebe (s malo soli), a jedna odrezana glava poput štafete odlazi od scene do scene, ne bi li postala i igračkom male curice.

Neopisivo, briljantno, nedostižno i apsoštrumpfno genijalno, uglavnom.

Jes, majn fjurer!

Jes, majn fjurer!
'Thriller' je goli kua prema ovom

‘Thriller’ je goli kua prema ovom

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj