‘Isabella’ (2006) | Žuti titl

‘Isabella’ (2006)

Battle of The Booze

Battle of The Booze

Shing je kineski pandur koji voli piti i partijati. Pomalo korumpiran i nasilan, ali većinom dobar u duši. Večer redovito zaključi sa pokojom kurvom, a ujutro sve zaboravi te tako u nadogled.

A kako reagira kada u hrpi dama noći ovaj put izabere svoju kćer, za koju nije ni znao da postoji? Jednostavno, nastavi uzimati kurve i još više pića, a pritom nastoji nadoknaditi izgubljeno vrijeme sa djetetom davno izgubljene ljubavi. Ne treba ni napomenuti da će čin te sudnje večeri i razlog buđenja u istom krevetu sa vlastitom kćerkom pokušati što više zakopati, te se nadati da bliska budućnost neće tražiti odluke i odgovore vezi vašeg novostečenog odnosa. Nažalost, to nije nešto što će korumpirani policajac sklon alkoholu i buntovna srednjoškolka pod svjetlima urbanog Macaua lako zaboraviti, već je to motor koji će u idućih dva sata voditi ovu šaroliku dramu Pang Ho-Ceunga.

Pang se u svom redateljskom životu trenutno dugom šest filmova uspio predstavio kao svijetla nada hongkonške kinematografije novog doba. Zaigran i domišljat u svojim filmovima, Pang vrlo vješto priča fabulu držeći atmosferu iznad svega, ali prvenstveno unutar likova, koje su ovdje vješto portretirali lijepa Isabella Leong i Chapman To. Razvoj likova je jedna od stvari kojoj se svakako treba pridodati posebna pozornost u ovom filmu. Isabella Leong dokazuje da itekako ima potencijala pa kao Yan uspješno varira od uloga zaigrane kćeri željne brižnosti svog oca do zrele životom opijene srednjoškolke.

Kakav otac takva i izvanbračna kćer

Kakav otac takva i izvanbračna kćer
Isabella i Isabella

Isabella i Isabella

 

 

 

 

 

 

A Chapman To vješto je predstavio ulogu Shinga, koji tijekom filma prolazi kroz uvjerljiv preobražaj od neodgovorne pijane propalice do oca koji shvaća i pridodaje važnost potrebama drugih ljudi. Kontroverzna pitanja se napadaju u zaigranoj, bezbrižnoj maniri ali se pritom čvrsto oslanjaju na sigurnu dozu ozbiljnosti.

Ideja nije nova niti je originalna, već jednostavna kao i sam film, ali može biti mnogo više.
Bit je u filingu, a glazba se u tom slučaju pokazuje kao izvrstan vodič, pomaže nam u sakupljanju komada koje je Pang tako vješto pobacao tokom filma kako bi ih složili te dobili konačni uvid u njegovu viziju. Ovo je zasigurno jedan od onih filmova koji je uspio zasjeniti konkurenciju na prošlogodišnjem Berlinskom film festivalu, pa je tako kompozitor Peter Kam i primio tu previše zasluženu nagradu za glazbu. Naslov filma ‘Isabella’ je nesumnjivi hommage istoimenoj glumici/pjevačici koja tumači glavni lik.

Isabella vam može ponuditi dvosatno art preseravanje ili pak zabavni let nad romantiziranim, porocima ispunjenim Macauom uz sanjolike prizvuke Portugalskog folka. Pitanje je, možete li joj se prepustiti?

Let's get High in Macau

Let’s get High in Macau
Nakon što naučiš voziti motor, idemo na još jednu rundu

Nakon što naučiš voziti motor, idemo na još jednu rundu

Image

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj