‘Protege’ (2007) | Žuti titl

‘Protege’ (2007)

Dvije ikone i njihove Reybanice
Dvije ikone i njihove Reybanice

Droga, murija, mafija i ljudske drame.

Nakon uspjeha 'Infernal Affairs', Hong Kongom ponovo su zavladali filmovi s undercover policajcima – od 'Wo Hu' pa do friškog 'Protegea', još jedne prljave krimi-drame, ovog puta s fokusom na narko biznis i njegove posljedice.

Dvije velike glumačke zvijezde – jedna legenda (Andy Lau) i jedan friški superstar (Daniel Wu) – glavne su njuške dvije paralelne radnje. U jednoj, Daniel je mlada ruka zakona ubačena u narko mafiju, a u drugoj Daniel je mladi organ zakona ubačen u susjedu, s kojom započinje čudan odnos. Ona je, naime, samohrana majka i mlada narkomanka, koja se nikako ne može skinuti s horsa.

'Protege' je film koji želi biti puno toga u isto vrijeme i u najvećem mu dijelu većina stvari jako dobro polazi za rukom – 'Protege' je tako i sjajna, mračna drama o propasti uzrokovanoj žutim te moralka o štetnosti istoga, ali i dobar krimić te upicanjeni moderni HK pop noir.

Estetika ružnoće
Estetika ružnoće
Crni humor
Crni humor

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj