‘New Kids Turbo’ (2010) | Žuti titl

‘New Kids Turbo’ (2010)

Neki novi (turbo) klinci

Neki novi (turbo) klinci

‘Beavis and Butthead’ susreće ‘Trainspotting’ i ‘Jackass’ na ulicama nizozemske provincije. S uuuurnebesnim rezultatom!

Ravno s Weba, gdje su New Kids Turbo prvo započeli svoj život kao skečevi, a zatim i iz showa Comedy Centrala, ova saga o urnebesnim mladim primitivčugama iz nizozemske pripizdine Maaskantje lani je stigla i do velikog platna, na radost fanova izvornika i zgražanje svih kojima epske fudbalerke i brkovi, delikvencija i vulgarnost ne čine ugodan provod u kinodvoranama. No kako možete ne voljeti ovakvo nešto?

Skupina morona, njih pet, izgubi posao pa odluče da više neće plaćati nizašto – te postaju hrabri borci protiv gospodarske krize. ‘Okupiranje Wall Streeta’ ovdje se razvija u nevjerojatnu manifestaciju političke nekorektnosti, s uistinu sjajnim glumačkim performansama i forama kakve dana sve rjeđe imamo prilike gledati u filmskom formatu. A najbolje od svega – ovo je bio pravi blockbuster na europskom tržištu!

Naravno, vidi se da je sve izraslo iz skečeva, jer film upravo jest koncipiran kao kompilacija istih, povezanih prekrasno debilnom narativnom niti, ali kompilacija je uspjela jer ovo je ne samo savršeno uvredljivo, već i savršeno urnebesno. Štoviše, čisti masterpis radikalne komedije!

Tramp stamp

Tramp stamp

Pravi heroji

Pravi heroji

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj