‘Ong-bak 2’ (2009) | Žuti titl

‘Ong-bak 2’ (2009)

Tony je raspoložen
Tony je raspoložen

Hoće li novac uništiti tajlandsku akciju?

Istina, bilo bi nepravedno pljuvati ga samo zato što je drugačiji od klasika, ali činjenica jest da je Tajland bio jedinstven zato što nije izgledao kao Hong Kong ili Hollywood. Imao je šarm i strast, koje novac ne može kupiti.

'Ong Bak 2' dijelom izgleda kao kompilacija stajliš spotova, upicanjenih i katkad predoziranih slow motionima. Ima čak i kazališno-plesne točke, cijele! Pomak u produkciji je očit, ne samo u fotografiji već i u skupom setingu srednjovjekovnog Tajlanda, a drugi dio nema veze s prvim (iako ga neki prodaju kao prequel), osim što je unutra opet Tony Jaa kao najveći fajter, ono, ikad – ovog puta on je odrasli dječak koji se osvećuje zlom kralju, a bori se svim raspoloživim stilovima, uključujući kung fu i wrestling.

Nakon što se razišao s Pinkaewom, Tony je film odlučio sam režirati, što možda i nije najsretnija odluka (iako nije obavio loš posao, poznato je to da je prekinuo snimanje na dva mjeseca jer nije mogao podnijeti stres, što se u neku ruku i osjeća), no unutra su žongliranje s tri mača, valjanje u blatu s krokodilom, borba sa slonom, samurajski dvoboj, vampiri, suludi padovi, tajlandske nindže s čeličnim kandžama i finale kao iz igrice. Možda je i mogao biti bolji, ali stvarno – ima se što za gledati. I kladim se da super izgleda na velikom platnu!

Tajne tehnike borbe
Tajne tehnike borbe
Skoro pa ko Miki Rurk
Skoro pa ko Miki Rurk

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj