‘Kazuo Umezu’s Horror Theater: Bug’s House’ (2005) | Žuti titl

‘Kazuo Umezu’s Horror Theater: Bug’s House’ (2005)

Gecrk

Gecrk

Žena-pauk.

Kazuo Umezu jedan je od pionira horor mange i jedna od najvećih manga ikona u Japanu (više o njemu potražite ovdje), a ‘Bug’s House’ jedna je od filmskih adaptacija njegovih legendarnih stripova. S pedesetak minuta trajanja i velikim Kiyoshi Kurosawom na kormilu.

Iako rađen namjenski i sa špicom koja daje naslutiti kako je riječ o nešto više ‘pop’ materijalu, ovo je u svojim temeljima ipak pravi, tipični Kurosawa, s vrlo vidljivim autorskim potpisom. ‘Bug’s House’ tako počinje kao klasična, sumorna, pomalo jezovita drama o bračnim problemima, ne bi li postepeno izrasla u atmosferični J-Horor, za koji je Kurosawa itekako veliki majstor.

U ovom slučaju, imamo ženu koja je pročitala Kafkin ‘Preobražaj’ i postala uvjerena da će se i njoj dogoditi ono što i glavnom junaku knjige. Je li luda ili će se zbilja pretvoriti u kukca? Za točan odgovor morate pogledati sami…

Come to mama!

Come to mama!
Odmor nakon ručka

Odmor nakon ručka

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj