‘Lifeforce’ (1985) | Žuti titl

‘Lifeforce’ (1985)

Image

Milo moje…

Cannon, ambiciozni Tobe Hooper, sise i vampiri iz svemira.
Recept za uspjeh, u svakom pogledu. Prava ejtiz bombica, s odličnim efektima i konstantno događajućom epikom razvučenom na dva sata, čak i bez previše love!

Sve počinje kao klasični SF – združene britansko-američke snage odlaze shuttleom zvanim Churchill istraživati Halleyjev komet, ne bi li u svemiru naišli na dva mladića i jednu djevojku. Gole golcate i prilično mrtve. Brzo saznamo da su oni zapravo svemirski vampiri, koji ne sišu krv već životnu energiju te da je lijepa djevojka (Mathilda May), koja većinu filma paradira naokolo bez odjeće, zapravo materijalizacija svih fantazija našeg glavnog junaka, šefa-astronauta poručnika Carlsena. Znači li to da su ostali astronauti koji su s njime banuli u vampirsko leglo zapravo gay? I dok kontemplirate nad ovim pitanjem, popratne zabave je i više nego dovoljno – vampiri dolaze na zemlju i stvaraju kaos, mijenjajući obličje i sišući ljude dok se ne pretvore u suhu šljivu. Leševi tako ustaju iz mrtvih, ali se u nedostatku hrane brzo vraćaju u svijet sasušenih mrtvaca, u dojmljivim scenama animacije i dobrog lutkarstva.

SAS-ovci, SIS-e, kvazi-zombijada na ulicama Londona, SF, horor, akcija, triler, politika, termonuklerana prijetnja… Pravi tulum!

Image

Par lijepih, okrugilh… očiju
Image

Maštoviti Hooper

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*