‘Rogue’ (2007) | Žuti titl

‘Rogue’ (2007)

Noćno kupanje

Noćno kupanje

Krokodil-monstrum gladan turističkog mesa!

O ‘Rogue’ smo već pisali kada smo se osvrnuli na novi krokodilski filmski val i ‘Black Water’, jedan od ponajboljih niskobudžetnih animal attack filmova ikada, a sada je konačno na red za gledanje došao i taj komad australskog ludila, koji se malo više oslanja na klasičnu post-’Ralje’ eksploataciju teme o mutantoidnoj, gigantskoj predatorskoj živini u napadu na sirote turiste koji samo žele vidjeti ponešto lijepe prirode. A priroda je u ovom filmu snimljena istinski impresivno – kadrovi australske divljine i kamera iz helikoptera razvaljuju, soundtrack je briljantan, likovi fino isprofilirani, akcija pametno snimljena… Zna Greg Mclean posao, ipak je radio ‘Wolf Creek’.

Drugim riječima, ‘Rogue’ je jako dobar film. Naravno, tek nastavak motiva koji smo gledali jako, jako puno puta, ali ovog puta napravljen kako spada. Naravno da su nelogičnosti i sitnice koje živciraju na racionalnoj razini neizbježne, ali ovo je prije svega samo film (treba li na to uopće podsjećati?) i to puno ‘realniji’ film o divovskom krokodilu ubojici nego što su to mnogi drugi. Ne u onom ‘kak to može’ modu, već ‘realniji’ u smislu istinskog trilera i nabrijanosti u scenama napada i bijega, tj. fantazija koja vas fino zgrabi, ponese i odvozi tih sat i pol u jednom dahu.

Gledati, svakako.

Australski alpinizam

Australski alpinizam
Otok sreće

Otok sreće

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj