‘The Violent Breed’ (1984) | Žuti titl

‘The Violent Breed’ (1984)

Probušeni Silva
Probušeni Silva

aka 'Razza violenta', što će reći – Talijani i Cannon. Kakav nered!

Neki ga zovu i 'talijanski Rambo', ali to nema veze s vezom – 'The Violent Breed' nekima je najznačajniji zbog toga što je riječ o drugoj suradnji Harrisona Mullera i Woodyja Strodea nakon 'The Last Warriora' (klasik talijanske B-postapokalipse), a nekima zbog još jednog spoja Azije, pucačine i Cannonove debilane.

Nažalost, svega toga je premalo da bi film razvalio kako treba, ali šarm tajlandske divljine i standardno zabavne priče o trgovini drogom, CIA-i i prljavim poslovima u azijskoj džungli, podebljane neizbježno urnebesnom glumom i suludim spikama, jednostavno pršti iz ove zagubljene opskurije osamdesetih.

Tu su i jedan jedini Henry Silva, kao i maloljetne prostitutke, neukusni humor iz doba predpedofilske paranoje, predivni negativci i storytelling koji se zasniva na rezanju dijelova filma, njihovom bacanju u zrak i montiranju priče onako kako su komadići pali na stol. Skoro pa.

Iiiihaaa!
Iiiihaaa!
Negativci
Negativci

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj