‘Triangle’ (2007) | Žuti titl

‘Triangle’ (2007)

Diž se!

Diž se!

Potraga za blagom u HK noir stilu.

Veliki eksperiment, većinom uspješan – tri redatelja, jedan film, ali ne omnibus, nego prava ‘igra lanca’, u kojoj svaki redatelj režira jedan dio istog filma, jedne kontinuirane priče. Već je to samo sebi dovoljno za vrući interes, a tek kada znamo da su ta tri redatelja najveća imena hongkonške kinematografije – Tsui Hark, Ringo Lam i Johnnie To – onda je to razlog da se upišamo od sreće.

Nažalost, nikad nisam bio preveliki fan Tsui Harka, što se ovog puta pokazalo opravdanim, jer je čovjek toliko zbrljavio početak da vas u startu odbije šumom radnje koja se jednostavno ne da pratiti. Ne znam je li kriv scenarij pa je on samo dobio nezahvalnu ulogu da u pola sata potrpa stvari koje stanu u dva filma (nekoliko gangsterskih radnji, privatne drame, žene koje varaju muževe s policajcima…), ili je riječ o njegovom klasičnom šizofrenom modu, harkovskom fast forward pripovijedanju, ali da je kaos, kaos je.

No, ne dopustite da vas odbije zbunjujuće polijetanje – nakon pola sata Ringo Lam, kralj akcije, preuzima štafetu, ali ne ide prepoznatljivim putevima svog opusa već dostavlja savršeno smirenu i divno atmosferičnu porciju komorne krimi drame. Prava zvijezda ipak je maestro To (čija tvrtka i stoji iza cijelog projekta), a koji si je ostavio briljantnu završnicu i tako ponovo dokazao da je trenutno apsolutni broj 1 u Hong Kongu.

Stajliš do bola, poznate njuške (Simon Yam, prije svega) i jedna luda vožnja s tri različita vozača – jako dobro, ali ne i masterpis kakav je mogao biti.

Bob bez leda

Bob bez leda
Posljednji valcer

Posljednji valcer

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘The Stool Pigeon’ (2010)‘The Stool Pigeon’ (2010)
  Fini HK krimić.Dante Lam je jedan od onih hongkonških redatelja novije generacije koji slijedi na...
 • ‘Vengeance’ (2009)‘Vengeance’ (2009)
  Ugodna smrtJohnnie To i dalje proživljava renesansu svoje karijere. Johnnie To, Anthony Wong...
 • ‘Exiled’ (2006)‘Exiled’ (2006)
  Složna braćaUps - Johnnie To did it again! Znate onaj filing koji ste imali nakon gledanja o...
 • ‘Singapore Sling’ (1990)‘Singapore Sling’ (1990)
  Uspomene iz djetinjstvaLegendarna atmosferična grčka arty-über-boleština. Umjetnos...
 • ‘R100’ (2013)‘R100’ (2013)
  Sado-mazo i Hitoshi Matsumoto. Matsumota, suverenog kralja japanske komedije, nakon igrano...
 • ‘School On Fire’ (1988)‘School On Fire’ (1988)
  Ringo Lam u školi! Ali još više izvan nje, obzirom da je 'School On Fie' film o trijadama ...


Komentiraj