‘Wasting Away’ (2007) | Žuti titl

‘Wasting Away’ (2007)

Vrijeme je za kuglanje
Vrijeme je za kuglanje

Originalni i smiješni zombiji.

Iako u svijetu Žutog titla originalnost nije nužni preduvjet kvalitete, lijepo je tu i tamo naići na nešto što do sada nismo vidjeli, ideju kojoj se vrijedi diviti – u ovom slučaju, film o skupini mladih koja postane skupina zombija, ali da toga nije ni svjesna!

Znate ono, kao filmovi o ljudima koji su duhovi, a ne znaju da su duhovi, samo se to ovdje ne koristi za obrat, već kao start radnje. A koja je ispričana upravo iz njihove pozicije, zaraženih kojima su obični ljudi neopisivo brze i začudno slasne figure – naime, našim zombijima treba neko vrijeme da shvate zašto vole mozak i zašto im meci ne mogu ništa, a ni odsijecanje udova ne boli – osim možda otpadanje penisa tijekom seksa, ali to je zaboljelo emocionalno…

Šaltanje između zombi-perspektive i onoga što vidi klasičan gledatelj zombi-filma zgodno je riješeno kombiniranjem kolora i crno-bijelog, a 'Wasting Away' mogao je biti pravi suvremeni klasik, samo da je imao malo veći budžet… ma čak ni to, da je samo malo bolje nagazio neke fore i koncepte pa održao konstantu humora. No i ovako je dobar i jako zabavan.

Ruka je tu, di mi je sat?
Ruka je tu, di mi je sat?
Ogledalce, ogledalce moje...
Ogledalce, ogledalce moje…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj