FEFF 13: ‘Yakuza Weapon’ | Žuti titl

FEFF 13: ‘Yakuza Weapon’

Uzi i uzi, onom koji te naguziKaos!

Vijesti iz Japana, ne samo kada govorimo o potresima i radijaciji, baš i nisu najbolje – kvalitetna filmska proizvodnja je u komi nakon kolapsa indie kino mreže i DVD tržišta pa je sve manje šanse da se ikada pojavi neka nova ‘mikeovska generacija’. No dok dječji spektakli za multiplekse jedini drže industriju na opstanku i donose kruh na stol redatelja koji su se nekada proslavili kao igrači modernog, kulerskog urbanog J-filma, ekipa iz Sushi Typhoona pronašla je recept za vlastiti put do slave: jefino, krvavo, zabavno i potpuno ludo!

Ovog puta, Tak Sakaguchi (‘Versus’, ‘Battlefield Baseball’) preuzima štafetu koju su do sada nosili Noboru Iguchi i Yoshihiro Nishimura pa režira (i glumi u njemu) jedan od najboljih filmova koji smo gledali na FEFF-u, standardni mangoidni kaos o jakuzi kojem ugrade mitraljez u ruku i bacač raketa u koljeno, a koji kreće u nezaustavljivu osvetničku misiju, kao mješavina ‘Machine Girl’ i ‘Full Metal Yakuza’.

Sulud i beskrajno nabrijan, ‘Yakuza Weapon’ donosi originalan humor i nekoliko briljantnih akcijskih scena, uključujući ne samo maestralnu maratonsku šoru u jednom kadru, već i okršaj s frajerom koji koristi golo žensko tijelo kao oružje. A zašto i ne bi kada dama puca iz spolovila?

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj