‘Bandaged’ (2009) | Žuti titl

‘Bandaged’ (2009)

 Tko se ne bi zaljubio u tako lijepu gazu?

Tko se ne bi zaljubio u tako lijepu gazu?

Ženska seksualnost, gotički horor, SM, njemački ekspresionizam i fetišizam.

Sve to redom motivi su, teme i opsesije redateljice Marie Beatty, čiji je najnoviji u nizu filmova horor-drama o tinejdžerici koja nakon smrti majke završi unakaženog lica, s povezima oko glave, prikovana za krevet. Njezin otac, ‘čudni’ doktor, kreće u operaciju pretvaranja kćerinog lica u lice svoje pokojne supruge, no starija medicinska sestra koja se brine za mladu plavušu kvari planove ulaskom u međugeneracijski lezbijski odnos sa svojom pacijenticom.

Stiliziran, atmosferičan, otmjen i hladan, ‘Bandaged’ ima old school duh starih europskih art eksploatacija, ali i jednu zanimljivu ero guro dimenziju (seks + tjelesni deformiteti) ubačenu u klasični koncept ludog znanstvenika i incestuoznih transformacija.

Kao film, mogao je biti daleko bolji, s malo vještijom dinamikom i boljim castingom, više jeze, a manje drame. Kao prilika za uživanje u ženskoj seksualnosti, gotičkom hororu, SM-u, njemačkom ekspresionizmu i fetišizmu, ‘Bandaged’ je tu da vam omogući pogled u frišku zanimaciju redateljice koju i dalje vole festivali, više od bilo koje niše mainstreama. Pogledate li ga, znat ćete i zašto. Ali i ne morate, iskreno.

Škart

Škart

Kosinus na sinus

Kosinus na sinus

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj