‘A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell’ (1991) | Žuti titl

‘A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell’ (1991)

E, iako je od Trome, previše je! 🙂

ZAKON ŠPICA!
Ovo je priča smještena u budućnost nakon nuklearnog rata. Među mutiranim kreaturama, ljudožderima i divovskim životinjama (‘mutirani kućni ljubimci pretvoreni u gargantuovske kreature’, kako kaže uvodna naracija), koje tumaraju po pustopoljinama i vrebaju na svakom koraku, pratimo djevojku obučenu po zadnjoj ‘Xena’ modi (ali, za razliku od Lucy Lawless, na žalost ravnu na strateškim mjestima) koja, po vlastitim riječima, mora postati barbarin da bi preživjela u barbarskom, surovom, postapokaliptičnom vremenu. Ali, pojašnjava dalje, ‘povremeno kad mi sokovi poteku, osjećam se kao nimfa’ – te u idiličnoj sceni praćakanja u oceanu otkriva nam da je ona zapravo ‘Nimfoidni barbarin u paklu dinosaura’ !!!

Tadaaaa!

Ako vas ovo nije ostavilo bez teksta, ostatak hoće: djevojku napada ekipa divljaka i pokuša silovati. U pomoć priskače mlad i naočit momak i spašava je, no ubrzo ih oboje napada grupa majmunolikih čudovišta predvođenih još ružnijom spodobom od kojih se ne uspjevaju spasiti. Ali, mladić preživi pa ostatak filma traga za njom, usput se boreći sa raznim kreaturama, divovskim plastičnim i bolno nerealnim čudovištima (kako kaže odjavna špica, ‘Special Effects by Cheap Trick unltd.’ :)) ) koja izranjaju iz vode i zemlje i, u školskom primjeru stop-motion animacije, proždiru sve na što stignu. I tako nekih 80-tak minuta ‘žive vage’.

-Kuda idemo? -Nemam pojma...Sad ću da te karam...

Nebulozno skoro kao i ‘Empire of Ash’, stupidno skoro kao i ‘Igor and the Lunatics’, besmisleno skoro kao i ‘Surf Nazis must die’…

Al’ ipak, priznajem da su špica, matte painting (ako je uopće korišten 🙂 ) a i poneka maska odlični a divovski modeli čudovišta prilično ambiciozno zamišljeni (iako izgledaju totalno lažno). Još samo da nema packi i fleka po objektivu i kojekakvih ‘smetala’ koji ulaze u rubove kadra (prsti ili loše postavljene maske na lećama, što li!?)…

Njam!Šiš, šiš, šiša lava miš...

Uglavnom, još jedna Tromina psihodelija namjenjena onima sa jačim živcima koji neće lako puknuti od muke i razbijati glavu pitanjima zašto još gledaju ovu nebulozu.

Dakle, naravno da preporučujem! 🙂

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘Big Man Japan’ (2007)‘Big Man Japan’ (2007)
  Godzilla vs Mothra? Skoro pa...Priča o čovjeku koji je postao Godzilla. Japanski mockumentar...
 • ‘Carnosaur’ (1993)‘Carnosaur’ (1993)
  "Gledao si previše talijanskih zombi filmova..." DVD ovitak Ne kažem to ja a ni ne odnosi s...
 • ‘Born Blood’ (2002)‘Born Blood’ (2002)
  Tajlandski MemphisBilo je to najljepše ljeto mog života... 'Oh Carol' na radiju i ...
 • ‘Alien Cargo’ (1999.)‘Alien Cargo’ (1999.)
  Ko kaže da će bit’ bolje? U skorijoj interplanetarnoj budućnosti i dalje se štedi, a korporaci...
 • ‘Blind Love’ (2005)‘Blind Love’ (2005)
  Romantična komedija na pinku način. Jedan od onih primjeraka kako se to radi u Japanu – pa...
 • ‘Almost Blue’ (2000)‘Almost Blue’ (2000)
  Konačno! DVD ovitak I konačno i napokon - dočepah se ovog filma! Zapravo, nije da nisam mog...


Komentiraj