‘Cello’ (2005) | Žuti titl

‘Cello’ (2005)

Klaonica

Klaonica

Ozbiljna glazba i ozbiljne sudbine.

Još jedan azijski horor koji je zapravo drama, s prežvakanim skerovima koji mjestimično zabavljaju, ali i pošteno krvavim finalom koji rastura. Ipak, ‘Cello’ prije svega igra na prepoznatljivu kartu najkvalitetnijih azijskih horora novog milenija – atmosferu. A ona je dovoljno hladna i jezovita da stalno drži tenziju, bilo zbog sjajnih likova, bilo zbog odnosa elegantnog gudenja i sablasne tišine… A i činjenice da manje-više većinu vremena nećete imati pojma što se zapravo događa, kao što vam ni po kretanju odjavne špice neće previše toga biti jasno. A mi to volimo, jako volimo…

‘Cello’ nije remek-djelo, ali je svakako jedno od boljih iznenađenja u DVD ponudi novijeg vala dalekoistočnjačkog dramskog plašenja, priča o čelistici i njezinoj obitelji, koju proganjaju duhovi prošlosti. Doslovno. Veseli nas i Hyeon-a Seong u glavnoj ulozi, dama koju smo zavoljeli u ‘Loveru‘ i ‘Timeu‘.

A bu!

A bu!
Frikovita djeca

Frikovita djeca

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj