‘The Monster Squad’ (1987.) | Žuti titl

‘The Monster Squad’ (1987.)

ImageSad ću ja kao pravi stari prdonja zaplakati kako naša djeca neće imati prilike odrastati uz ovakve stvari, ali što je, tu je – oni će drkati po Playstationu, a mi ćemo na drugom televizoru nostalgično cmizdriti nad danima kada su se snimale ovakve divote.


Uglavnom, Van Helsing nije uspio i zlo je nastavilo živjeti, a sto godina kasnije odlučuje i zavladati svijetom, predvođeno Drakulom koji okuplja svoj dream team – Frankensteina, Mumiju, Čudovište iz močvare i vukodlaka. Na put im staje skupina 12-godišnjaka (plus pas, slatka klinka i Scary German Guy iz susjedstva) – jednostavna, ali suludo dobra i uspješno izvedena formula u režiji Freda Dekkera, poznatog i po tome što je napisao priču za ‘Kuću’ (1986.) i režirao ‘Robocop 3’ (1993.).
Drakula kao napudrani old school gay, obiteljski problemi murjaka, BMX, stripovi, 80’s pop, školski nasilnici i kuler u kožnjaku koji puši, ganja ženske i nosi sunčane naočale, mlade vampirice, dobri efekti, gore, moronski rap na odjavnoj špici – ovaj film ima sve! Pametno, duhovito, zabavno, plus odlična dječja gluma – klasik u ligi ‘Gooniesa’ i ‘The Lost Boys’!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj